Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/plugins/breadcrumb-navxt/breadcrumb-navxt.php on line 88 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/widgets/upcoming_events.php on line 181 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/widgets/selected_post.php on line 119 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/widgets/custom_category.php on line 146 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/widgets/twitter_feeds/twitter_feeds.php on line 121 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/widgets/Newsletter/newsletter.php on line 94 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/widgets/speaker_widget.php on line 176 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/widgets/sermon_widget.php on line 186 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/widgets/event_counter.php on line 196 Paasdienst in Heeswijk-Dinther | STARS

Paasdienst in Heeswijk-Dinther

Wat is Pasen?

Met Pasen wordt de opstanding van Jezus Christus gevierd. Eigenlijk moet je wanneer je naar de betekenis van Pasen zoekt ook iets weten over Goede Vrijdag. Op deze vrijdag werd Jezus gekruisigd. Op zich niet zo’n opvallende gebeurtenis (in die tijd was dat een gebruikelijke straf), maar wel dat Jezus van tevoren over Zijn dood spreekt en zich laat doden!

Waarom moest Jezus dood?

Jezus sprak over de noodzaak van Zijn dood. Hij vertelde dat Hij moest sterven om de zonde van de wereld te ‘dragen’ (weg te nemen). Zijn dood aan het kruis is veel meer dan een gewone terechtstelling. Aan het kruis droeg Hij de straf van onze zonden. Ook die van jou!

Overwinning op de dood

Nu je dit weet, is Pasen misschien beter te begrijpen. Maar wat betekent het voor jou? Jezus droeg vrijwillig de straf jouw zonden: de dood. Hij bleef alleen niet dood, maar overwon deze! Door deze overwinning hoeft niemand de straf van zonde te dragen. Jezus keek de dood in ogen voor ons. Het betekent dat dood niet dood meer is! Er is weer perspectief en hoop. Met dit leven op aarde houdt het niet op. Er is door en in Jezus Christus echt Leven!

Wil je hier meer van weten, kom dan morgen naar onze dienst (let op: locatie Dodehoeksestraat 5, Heeswijk-Dinther), waar we stil staan bij de wonderen van het kruis en over het Leven!

Post a comment

Print your tickets

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/7/b/0/starseindhoven.nl/httpd.www/wp-content/plugins/seo-ultimate/includes/jlfunctions/arr.php on line 64